Skip to content

Kan jeg bade katten min med sjampoen min?

14 de august de 2021
Kan jeg bade katten min med sjampoen min

De fleste katter hater naturlig å bade: de liker ikke å føle seg våte, overhåndterte og enda mindre grundig skrubbet. Noen ganger må vi imidlertid tilby dem et bad ja eller ja, det vil avhenge av omstendigheten.

Likevel, hvis vi ikke har vant katten vår til å bade siden valpen vi har et alvorlig problem, vil den ikke under noen omstendigheter ville komme inn i badet.

Hvis du befinner deg i en av disse situasjonene og lurer på bruken av sjampo for mennesker og kattebadet, vil vi i denne AnimalWised -artikkelen løse tvilen din ved å tilby deg råd og detaljer om kattens dermis. Finn ut nå om du kan bade katten din med sjampo:

Katter har i dermis et veldig tynt lag med fett som hjelper dem med å beskytte huden ved å isolere den fra utsiden. Du har sikkert hørt at det ikke er godt å vaske katten din veldig ofte, det er fordi vi utilsiktet fjerner det laget. Vi bør vaske katten vår maksimalt en gang i måneden.

Hvis du bestemmer deg for å bade katten din med menneskelig såpe, vil han sannsynligvis oppleve det følgende bivirkninger:

 • irritasjon
 • ubehag
 • hårtap

I tillegg er det viktig å vite at hvis katten vår ikke er vant til å bade siden han var liten, vil det være veldig vanskelig for ham å føle seg komfortabel i badekaret.

1628914308 49 Kan jeg bade katten min med sjampoen min

Hvordan skal kattens bad være?

Til å begynne med bør du vite at katter de rengjør seg selv Så hvis katten din ikke er veldig skitten, er det å foretrekke å ikke bade ham.

I butikker dedikert til kjæledyr finner vi et bredt utvalg av sjampoer og myknere for katter, så vel som mer spesifikke produkter: for kort hår, langt hår, katter som har flass … Det er viktig å bruke spesifikke produkter for katter for badet.

Hvis katten din ikke er vant til å komme i kontakt med vann, må vi vurdere hvordan du rengjør en katt uten å bade den, enten ved hjelp av en renserisk sjampo (skum), babyservietter eller en enkel børsting. Det vil avhenge av smussnivået for å bruke en eller annen metode.

Kan jeg bade katten min med sjampoen min? - Hvordan skal kattens bad være?

Hvordan forhindre at katten blir skitten?

Før vi tenker på å tilby vanlige bad til en katt, må vi prioritere forebygging. Å forhindre at katten vår blir skitten, vil hjelpe oss holde pelsen ren unngå knuter og floker. Hvordan kan vi gjøre det?

 • Forhindre at katten din går utenfor
 • Bruk kattesand
 • Børst det regelmessig
 • Sjekk seng og tepper
 • Rengjør gulvet i huset ditt
 • Ikke rør ham med skitne hender

Husk at du ikke bare bør ta hensyn til pelsen, rengjøre øynene regelmessig, sjekke putene eller pusse tennene dine er andre oppgaver for å holde katten din vakker og fri for smuss.

Kan jeg bade katten min med sjampoen min? - Hvordan forhindre at katten blir skitten?

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på Kan jeg bade katten min med sjampoen min?, anbefaler vi at du går inn i vår hudpleie -seksjon.

Var dette innlegget nyttig?