Skip to content

Hvorfor biter katten min meg?

18 de september de 2021
Hvorfor biter katten min meg

Feline aggresjon er et problem som bekymrer mange omsorgspersoner. Av denne grunn er det vanlig at de som opplever denne situasjonen lurer på hvorfor biter katten min meg og viktigst av alt, hva de kan gjøre for å effektivt løse det og oppnå en roligere oppførsel hos kattene.

Atferdsendring er en langsom prosess som krever mye tålmodighet fra omsorgspersonen, god ledelse og anvendelse av passende retningslinjer. I de mest alvorlige tilfellene kan bruk av medisiner være nødvendig, spesielt når nivåene av stress og aggresjon er så høye at de utsetter individet og alle medlemmer av husstanden for fare, for eksempel når det er unge barn hjemme og situasjonen medfører alvorlige farer.

I denne AnimalWised -artikkelen vil vi snakke i detalj om hvorfor katter biter omsorgspersonene sine, og forklarer årsakene som kan forårsake aggresjon hos katten, hva de skal gjøre når det skjer, og viktigst av alt, hvordan dette problemet skal behandles effektivt. Oppførsel.

Aggresjon hos katter

For å svare på spørsmålet ditt om hvorfor biter katten min meg? En gjennomgang av smiingen av kattens karakter og utviklingen av aggressivitet eller tilhørende atferd er avgjørende.

Vi må vite at katter ikke er aggressive dyr i seg selv. Denne oppførselen kan faktisk skyldes genetisk predisposisjon, for læring. Det er å si, negative opplevelser og traume eller vi kan også snakke om feil i prosessen med valp sosialisering.

For å forhindre at katten din biter deg må du identifisere motivasjonen for aggresjonen. Korrekt differensierende atferd knyttet til spillet med frykt, intoleranse mot manipulasjon, omdirigert aggresjon eller smerte. Det er også viktig å identifisere spennende stimuli som utløser aggressiv atferd, for eksempel høye og høye lyder, utseende av mennesker i hjemmet, uvanlig lukt, tilstedeværelse av hunder og andre uventede situasjoner.

Neste vil vi gå gjennom de vanligste årsakene som kan få en katt til å bite:

Hvorfor biter katten min meg når jeg klapper den?

Dette er et veldig vanlig problem, spesielt når kattens kroppsspråk og betydningen av visse posisjoner. Den manifesterer seg på følgende måte: vi kjærtegner katten vår, som tilsynelatende er avslappet og rolig, til den plutselig snur og biter hendene våre, med mer eller mindre kraft, og tar tak i dem med frontpotene. Selv om det kan overraske mer enn en forvirret person, er sannheten at de fleste katter tidligere har advart, med slingrende halebevegelser og ører til siden eller bakover.

Men, Hvorfor biter katten min meg når jeg klapper den? Mens vi finner noen katter som elsker endeløse slag på ørene eller ryggen, kommer andre til å avsky det. Dermed er denne oppførselen vanligvis en advarsel om at vi skal slutte å røre ham dette området, vanligvis magen, selv om det ikke er det eneste. Noen katter opplever en så behagelig følelse av avslapning og velvære at de føler seg sårbare. Så de bestemmer seg for å angripe defensivt. Vanligvis pleier de seg selv eller utfører andre beroligende signaler for å slappe av og gå tilbake til det normale.

Ideelt sett bør du forhindre at katten angriper. På denne måten anbefaler vi å utføre korte klapperøkter, også forsterkende på slutten av økten med stemmen eller med en velsmakende godbit slik at de forbinder manipulasjon med forutsigbarhet og hyggelige opplevelser. Uansett, vi vil unngå å rope eller skjelle deg, da dette kan føre til at du forbinder manipulasjon på en negativ måte.

Hvorfor biter katten min meg?  - Hvorfor biter katten min meg når jeg klapper den?

Hvorfor biter katten min meg mens hun leker?

Spesielt hos de kattene som har vært vedtatt for tidlig, vi observerer aggressiv oppførsel knyttet til pengespill. Hvis du lurer på hvorfor katten min biter meg mens du leker, bør du vite at kattunger lærer passende sosial oppførsel med søsken og moren deres, som lærer dem grensene for lek eller bite. I sitt fravær lærer ikke katten å håndtere det riktig og han overgår det utilsiktet.

Det kan også oppstå når folk leker veldig aktivt, og til og med grovt, med kattene sine, ved hjelp av hender eller føtter når det er ideelt bruk alltid et leketøy som mellommann for å hindre deg i å skade oss. Et av de mest anbefalte tilbehøret i denne forbindelse er kattestang.

I andre tilfeller blir katter overoppspente, vanlige hos valper og unge katter, og når til og med angripe ben og føtter Når vi går ned gangen Til å begynne med synes omsorgspersoner denne oppførselen veldig morsom når kattungen er en valp og ubevisst forsterker den med hyggelige ord og positive situasjoner. Senere, når katten allerede er voksen, blir de skremt av å få alvorlige og smertefulle bitt.

Idealet i disse situasjonene vil være å ignorere deres oppførsel fullstendig, siden katten forventer oppmerksomhet, noe som er en indirekte forsterkning. Et annet viktig aspekt å jobbe med i denne typen aktiv aggresjon vil være miljøberikelseDenne oppførselen kan skyldes frustrasjonen i et hjem uten stimulering eller langvarig fravær av eierne. Vi kan tilby deg forskjellige leker som vi skal rotere, klatrekonstruksjoner eller gjennomfør daglige leksjoner med katten.

Hvorfor biter katten min meg?  - Hvorfor biter katten min meg mens hun leker?

Hvorfor biter katten min nesen?

Hvis du har kommet så langt og lurer på hvorfor katten min biter meg i nesen, bør du vite at du er det før det viser kjærlighet. Katter kan noen ganger nappe lat, uten å forårsake smerte, som et resultat av en affektiv følelse som de vil uttrykke.

I prinsippet ville det ikke være noen grunn til å avvise denne typen oppførsel hvis den ikke forårsaker smerte eller ubehag. Men hvis vi ikke liker det, kan vi unngå denne situasjonen ved å bevege oss bort hver gang katten vår utfører den. Hvis vi er konstante, stopper det.

Hvorfor biter katten min og klør meg?

Noen katter kan bite veldig hardt når de sitter redd, truet eller i fare. Imidlertid, før angrepet, vil katten vise forskjellige signaler som alvorlige meows, bustende hår, ører tilbake, hves, sus og til og med en tilbaketrukket kroppsstilling.

En katt som gjemmer seg konstant det gjenspeiler at han føler seg truet i omgivelsene, og når han gjemmer seg, gjør han det fordi han anser at det er en fare. Imidlertid føler han seg lettet og trygg ved å gjemme seg vi skal ikke under noen omstendigheter tvinge ham til å dra fra gjemmestedet. Av denne grunn må vi tilby et veldig forutsigbart, trygt og rolig miljø, uten besøkende, lyder eller frykt, spesielt de første dagene hjemme eller når de viser atferd knyttet til frykt.

Det ideelle er å transportere området der det gjemmer seg moderat, og øke antallet besøk gradvis, mens vi gir en positiv assosiasjon av vår tilstedeværelse med godbiter eller hyggelige ord. La oss ikke glemme at du må ha tilgang til en bolle med vann, mat og søppelboksen din.

Hvorfor biter katten min meg?  - Hvorfor biter katten min og klør meg?

Hva skal jeg gjøre hvis katten min biter meg?

Spesielt når kattens oppførsel ikke forbedres, forverres eller når bitt og sår er alvorlige eller er rettet mot et barn, er det svært viktig å konsultere en spesialist, helst med en veterinær spesialisert på etologi.

Fagmannen vil utelukke en mulig hormonelle eller helseproblemer gjennom diagnostiske tester, for eksempel en blodprøve. I tillegg vil du gjennom et spørreskjema og hjemmebesøk gi oss en diagnose, tilpassede retningslinjer og til og med en plan for endring av atferd. Du kan sikkert også foreskrive oss medisiner å forbedre kattens velvære og sikre progressiv forbedring.

Det er viktig å takle problemet så snart som mulig, for jo lenger vi venter, jo mer sannsynlig er det at det blir kronisk og det blir vanskeligere å behandle. I noen tilfeller kan problemet dessuten aldri bli løst. Uansett vil det være veterinæren som tilbyr oss en prognose. Jobben vår vil bestå i å følge fagpersonens retningslinjer og være veldig tålmodig, da det er en jobb som tar tid.

Hvorfor biter katten min meg?  - Hva skal jeg gjøre hvis katten min biter meg?

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på Hvorfor biter katten min meg?, anbefaler vi at du går inn på vår atferdsproblem.

Bibliografi

  • GEMFE. Nervøse og aggressive katter. 07.29.2019, fra AVEPA nettsted: https://www.avepa.org/articulos/nervosas_agresivos.html
  • Curtis, TM (2008). Menneskerettet aggresjon hos katten. Veterinærklinikker i Nord -Amerika: Smådyrspraksis, 38 (5), 1131-1143.
  • Chapman, BL, & Voith, VL (1990). Kattaggresjon omdirigert til mennesker: 14 tilfeller (1981-1987). Journal of the American Veterinary Medical Association, 196 (6), 947-950.

Var dette innlegget nyttig?