Skip to content

Hundens 10 bud

22 de oktober de 2021
Hundens 10 bud

Folk har våre berømte 10 bud om kristendommen, som verken er mer eller mindre enn et sett med grunnleggende prinsipper som bør følges for å leve sammen i fred og ha et fullt liv i henhold til den kristne religionen.

Så hvorfor har vi ikke det hundens ti bud? En enkel samling av 10 regler som vi må følge og vite om vi skal ha (eller allerede har) en hund.

Fortsett å lese denne artikkelen fra Dyreekspert for å kjenne alle trinnene du må følge slik at hunden din føler seg verdens heldigste ved din side.

1. Ikke bli sint på meg

Det er helt forståelig at hunden noen ganger kan gjøre deg sint, spesielt når han tygger på skoene dine, knuser din mors favorittvase eller tisser på sofaen.

Likevel må du forstå at hunden har en hjerne som et lite barn og at han ikke alltid er i stand til å huske alt vi ønsker fra ham. Etter å ha begått en ugjerning, ikke tvil på at du på mindre enn 10 minutter vil ha glemt det helt.

I stedet for å bli sint på ham, øv deg på positiv forsterkning ved å belønne ham når han biter i beinet, når han oppfører seg rolig hjemme eller når han tisser på gaten.

Hundens 10 bud - 1. Ikke bli sint på meg

2. Gi meg oppmerksomhet og ta vare på meg

Trivsel og derfor hundens positive oppførsel er direkte relatert til kjærligheten og hengivenheten du kan tilby ham, på denne måten vil hunder som har et nært forhold til eierne sannsynligvis være mer sosial, kjærlig og utdannet.

Hundens 10 bud - 2. Vær oppmerksom og ta vare på meg

3. Du har mange venner, men jeg har bare deg …

Har du lagt merke til hvordan hunden hilser deg når du kommer hjem? Glem aldri at hunden din ikke har en Facebook -konto eller en gruppe hunder å gå ut i parken med av og til, han har bare deg.

Av denne grunn er det viktig at du som ansvarlig eier aktivt inkluderer ham i ditt liv og i ditt daglige liv slik at føle seg nyttig og sosialt akseptert: ta ham med på en utflukt, finn en campingplass som tar imot hunder, ta ham med til terrassen i baren for en drink, etc. Alt går slik at din beste venn ikke føler seg alene.

Når han er ved din side, føler han seg glad, aldri la ham være alene for lenge.

Hundens 10 bud - 3. Du har mange venner, men jeg har bare deg ...

4. Snakk med meg, jeg forstår ikke hva du sier, men jeg forstår hvordan du gjør det

Hunder er enormt intuitive, de vil forstå hva du sier til dem selv om de ikke akkurat forstår ordene dine. Av denne grunn, selv om du vet at den ikke akkurat kan identifisere alt du sier bruk gjerne kjærlige ord med ham. Unngå overdreven roping og slåss, hunden vil huske (selv om det kanskje ikke virker som det) de dårlige tider du har satt ham gjennom, og du vil bare få forverret forholdet ditt.

Hundens 10 bud - 4. Snakk med meg, jeg forstår ikke hva du sier, men jeg forstår hvordan du gjør det

5. Før du slår meg, husk at jeg kan skade deg også, og jeg gjør det ikke

Noen hunder har virkelig kraftige kjever, men har du lagt merke til at de aldri bruker dem? Hunder biter sjelden eller angriper, bortsett fra de som har ekte psykologisk traume, et tilfelle fra hverandre. Av denne grunn minner vi deg om det du bør aldri slå kjæledyret dittDette forverrer bare problemet, skaper ubehag og kan forårsake en veldig alvorlig situasjon hos hunden din.

De 10 budene til hunden - 5. Før du slår meg, husk at jeg også kan skade deg og jeg ikke gjør det

6. Før du skjeller meg ut for å være lat eller ulydig, tenk på hva som kan skje med meg

Dyr ble ikke født for å gjøre piruetter eller følge alle våre ordre som om det var en robot. Du kan ikke be ham om å alltid gjøre det du vil, hunden har sin egen autonomi, følelser og rettigheter.

Hvis hunden din ikke adlyder deg, bør du ærlig spørre deg selv om forholdet ditt er det riktige, om han for øyeblikket er bekymret eller oppmerksom på noe annet, eller om du virkelig oppfyller hans grunnleggende behov. I stedet for å klandre hunden for ikke å adlyde, spør deg selv om du gjør noe galt.

Hundens ti bud - 6. Før du skjeller meg ut for å være lat eller ulydig, tenk på hva som kan skje med meg

7. Ikke la meg stå på gaten: Jeg vil ikke dø i en kennel eller bli påkjørt av en bil

Personlig har jeg i mitt kjød følt tragedien med forlatelse: hunder som dør gamle og alene i kennelen, hunder med alvorlige skader, redde og triste hunder … Ville du forlatt et barn? Ikke sant? Det samme skjer med en hund, det er ekstremt grusomt å forlate et forsvarsløst vesen. Av denne grunn, hvis du ikke er sikker på at du kan ta vare på ham eller om du kan ta vare på ham under noen omstendigheter (inkludert å reise på ferie, flytte, betale veterinær osv.), Må du ikke adoptere en hund.

Hundens 10 bud - 7. Ikke forlat meg på gaten: Jeg vil ikke dø i en kennel eller bli påkjørt av en bil

8. Ta vare på meg når jeg blir eldre, jeg gjør det når du blir eldre

Alle valper er veldig morsomme og alle liker dem, men når hunder blir eldre for noen mennesker, slutter de å ha den sjarmen, og de blir mer en forpliktelse enn noe annet. Ikke vær en av dem. En hund gjør ingenting annet i livet sitt enn å prøve å gi deg alt han har og leve med deg hans korte, men spennende eksistens.

Hundens 10 bud - 8. Ta vare på meg når jeg blir eldre, jeg gjør det når du blir gammel

9. Ta meg til veterinæren hvis jeg er syk

Er det sant at hvis du føler deg uvel, ville du gå til lege? Du bør gjøre det samme med kjæledyret ditt, ta ham til veterinæren når han er syk. Slutt å følge hjemmemedisiner, triks og råd fra de som ikke har sett kjæledyrets sykdom live.

Hundens 10 bud - 9. Ta meg til veterinæren hvis jeg er syk

10. Jeg trenger ikke mye, med deg og det grunnleggende er jeg fornøyd

Hunden din trenger ikke gullhalsbånd, en kennel i XL-størrelse eller førsteklasses mat, ja, hunden din bør alltid ha friskt og rent vann på fingertuppene, sine daglige måltider, et behagelig sted å hvile og kjærligheten du kan gi ham . Han trenger ikke stor luksus, bare at du bekymrer deg for ham og hans behov.

Hundens 10 bud - 10. Jeg trenger ikke mye, med deg og det grunnleggende er jeg glad

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på Hundens 10 bud, anbefaler vi at du går inn i vår kuriositetsdel av dyreverdenen.

Var dette innlegget nyttig?